Hvordan er det at være elev på eGUX?

Du kommer i en klasse med cirka 24 elever, som kommer fra hele Grønland. De fleste er voksne elever med familie og børn. Hver dag er der et skema med timer du skal deltage i via Zoom. Det er derfor et krav, at du selv har en computer med webcam og internet, for at kunne deltage. Der er også afleveringer og lektier du selv skal planlægge at få lavet. Dette kaldes selvstudie. Du kan aftale at lave nogle af opgaverne sammen med klassekammerater eller alene. Hvis man vælger at arbejde sammen med andre, kan få et meget stærkt online fællesskab, når man går på eGUX.

På eGUX har jeg fået gode venner, som jeg aldrig har mødt i virkeligheden.
– tidligere elev

Her ses en undervisningstime i engelsk på eGUX i Zoom.

Hvilke fag skal man have?

Du kan se her hvilke fag man skal have på hver af eGUX studieretningerne.

Her er et eksempel på et uge-skema for en 1.g klasse på eGUX.

Hver uge afholdes et antal undervisningstimer, som ses af skemaet. I de timer, hvor der står ”selvstudie” skal man lave lektier og forberede sig til undervisningen eller lave opgaver, der skal afleveres. Man må også godt lave den del af sit studie på andre tidspunkter, men det er vigtigt at tænke på, at mængden af arbejde på eGUX er ligesom at have et arbejde fra 8:00 til 16:00 hver dag.

På eGUX har jeg arbejdet hårdt og lært meget, og nu læser jeg til lærer.
– tidligere elev

Arbejde hjemmefra

Det er vigtigt, at man har en god internetforbindelse med meget data og en computer med kamera og mikrofon, for at kunne deltage i undervisningen. Man skal også have et sted at sidde til sin undervisning, hvor der er fred og ro, og hvor man ikke bliver forstyrret. Man skal regne med at mindre børn som udgangspunkt skal være i pasning, når man studerer på eGUX, selvom man sidder derhjemme.

I starten var det svært at finde ud af computeren og teknikken, men nu er jeg blevet rigtigt god til det.
– tidligere elev

Prøver og terminsprøver

Alle prøver (undtagen kemi) afholdes via Zoom hjemmefra. På eGUX skal man til 8 eksamener i løbet af sin studietid.

Laboratorieophold i Sisimiut

Elever, der har valgt Science-linjen, skal på et 2 ugers laboratieophold i Sisimiut på sidste år i forbindelse med fagene biologi og kemi.

To top